GE Executables won't run in Windows 7

Windows specific questions and discussion

GE Executables won't run in Windows 7

Postby Rux » Sat Oct 09, 2010 7:31 pm

I got Windows 7 and GE 1.4.0, but the exported file won't run. I don't want to downgrade Windows or GE because when I had XP with version 1.4.0, everything worked fine and I have already gotten far on a project when I had XP. Any games saved and exported before I got windows 7 still works. Why is this, and how can I get GE to work?
I'm not good at coming up with signatures...
User avatar
Rux
 
Posts: 645
Joined: Sun Apr 29, 2007 9:26 pm
Location: Sitting on your moniter invisable.
Score: 35 Give a positive score

Re: GE Executables won't run in Windows 7

Postby lcl » Sun Oct 10, 2010 10:43 am

I have win 7 and executables work fine.
What happens when you try to start game?
SABRE (semi-3D engine) official development topic: viewtopic.php?f=6&t=12644
A game project that utilizes SABRE: viewtopic.php?f=4&t=13297
User avatar
lcl
 
Posts: 2239
Joined: Thu Mar 25, 2010 5:55 pm
Location: Finland
Score: 265 Give a positive score

Re: GE Executables won't run in Windows 7

Postby Rux » Sun Oct 10, 2010 2:03 pm

A small black window pops up, like at 640, 480 and just sits there not responding. I've tried version 1.3.9 and it works perfectly still. I have however made a small game where the packman follows the mouse around and that works, but that's basically it. I am unable to reexport my main game. Instead this time, GE crashes.
I'm not good at coming up with signatures...
User avatar
Rux
 
Posts: 645
Joined: Sun Apr 29, 2007 9:26 pm
Location: Sitting on your moniter invisable.
Score: 35 Give a positive score

Re: GE Executables won't run in Windows 7

Postby Fojam » Thu Jul 19, 2012 6:33 pm

this happened when i exported on school computers. I'm not sure why, but it worked fine on any other computers
CLICK TO GIVE ME POINTS

My Latest Projects:
Super Smash Bros: viewtopic.php?f=6&t=12307 PLEASE help by making sprites!
User avatar
Fojam
 
Posts: 513
Joined: Thu Mar 19, 2009 10:02 pm
Location: under your bed!!!
Score: 69 Give a positive score

Re: GE Executables won't run in Windows 7

Postby AliceXIII » Thu Jul 19, 2012 9:01 pm

you could try and use the merge option one of my games i worked on for awhile bugged out like that all i did was open GE file merge .ged with a blank template and i was back in bussiness :)
"Taking a breath of fresh air."
User avatar
AliceXIII
 
Posts: 325
Joined: Fri Sep 17, 2010 2:36 am
Location: victoria, texas
Score: 37 Give a positive score

Re: GE Executables won't run in Windows 7

Postby vulpineblazeyt » Sat Sep 08, 2012 10:56 pm

Alice XIII,

You suggestion worked when I had the same problem. Thank you!

It might have something to do with changing view ^^?
vulpineblazeyt
 
Posts: 2
Joined: Sat Sep 08, 2012 1:14 am
Score: 0 Give a positive score


Return to Windows

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest